Donderdag 24 april 2014

Schaakvereniging de Raadsheer

ZUNDERT - Afgelopen zondag stond in het teken van de afsluiting van het jeugd- en seniorenseizoen van Schaakvereniging de Raadsheer. Het werd een echte happening in de Roskam. Zeker omdat er een verrassingsbezoek kwam van de burgemeester die een unieke mededeling had voor ons erelid Kees van Erk.

Kees is al 41 jaar lid van onze schaakvereniging en heeft in al die jaren zeer veel voor de club gedaan. Al decennia geeft hij les aan de jongeren en zo heeft hij een hele generatie leren schaken. Hiernaast doen Kees en zijn vrouw Lea nog veel meer voor de gemeenschap. Dit was de reden voor het onverwachte bezoek van burgemeester Leny Poppe-de Looff die in een mooie toespraak Kees en Lea toesprak en hem huldigde met de benoeming tot Lid in de Orde van Orange-Nassau. Het was een uniek, mooi en terecht moment. De Raadsheer is veel dank verschuldigd aan Kees.

Op deze mooie dag werden ook de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de jeugd- en seniorencompetitie. Er werden maar liefst 18 bekers uitgereikt aan de jonge en oudere schakers. Daarnaast kregen de jeugdspelers hun diploma uitgereikt. Veel jonge schakers hadden met succes stap 1, 2 en zelfs 3 afgelegd.

De dag werd afgesloten met een koppeltoernooi waarin de jongeren werden gekoppeld aan de senioren. Een zeer geslaagd toernooi waaraan ondanks alle feestelijkheden toch nog 40 deelnemers aan meededen. En zo eindigde het seizoen van de Raadsheer met een spetterende dag.

Wilt u ook schaken of leren schaken mail dan naar Frank Verkooijen, f.verkooijen@freeler.nl) of kijk op www.sv-deraadsheer.nl